:::: MENU ::::

Cum se face un gadget pentru Gmail

Ce este un gagdet de Gmail?
Este o bucatica rezervata din site unde iti poti pune diferite unelte (gasite ori in galeria Labs [Settings -> Labs] ori facute de la 0 pentru propriile nevoi/site-uri/aplicatii.) Un gadget apare in stanga imediat sub lista de foldere/label-uri si din cate stiu eu nu le poti modifica ordinea.

Pentru a putea instala un gadget care nu e in galerie oferita de Google, trebuie sa activezi din galeria Labs, gadget-ul numit Add any gadget by URL
. Dupa ce il activezi in Settings vei gasi un tab numit Gadgets. Acolo vei adauga adresa catre fisierul .xml cu gadget-ul tau.

Exemplul pe care-l vedeti mai jos, e cea mai simpla metoda de a crea un gadget pentru Gmail. Practic e un iframe catre ce adresa vreti voi. E recomandat (dar nu obligatoriu) ca ce se va gasi in acel iframe sa pastreze din modul gmail-ului de lucru (bara de loading, fonturi asemanatoare ca familie si marime, etc).

Asadar codul:

[code lang=”xml”]
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Module>
<ModulePrefs title=" " directory_title=" " description=" " author=" " author_email=" " author_affiliation=" " author_location=" " title_url=" " screenshot="http://screenshot.jpg" thumbnail="http://screenshot.jpg" category=" " height="300">
<Require feature="dynamic-height"/>
<Require feature="setprefs"/>
<Require feature="settitle"/>
</ModulePrefs>
<Content type="url" href="ADRESA IFRAME"/>
</Module>
[/code]

Copiati codul de mai sus, modificati cu informatii reale, puneti-l intr-un fisier .xml , introduceti adresa catre .xml in Settings -> Gadgets si instant va aparea in stanga noul gadget.

Ramane la alegerea voastra daca site-ul pe care il administrati are nevoie si de un gadget pentru Gmail.


One Comment

  • Reply Dan Gurgui |

    Buna ziua
    Va rog tare mult scrietimi codul pentru o baza de date sql sau access pentru o tabela in care sa contina o imagine jpg, png sau gif.
    Va multumesc ff mult.
    va doresc o zi buna.

So, what do you think ?